8 Şubat 2016 Pazartesi

Kemikler Şehri

Merhaba arkadaşlar, uzun bir aradan sonra ilk kitap yorumumu yazmış bulunmaktayım. Üşenmekten üşenir bir halde kitap yorumumu yazıyorum :D




Kitap Adı: Kemikler Şehri
Orjinal Adı: City of Bones
Seri: Ölümcül Oyuncaklar #1
Yazarı: Cassanda Clare
Çevirmeni: Selim Yeniçeri
Yayınevi: Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı: 580
Fiyatı: 29.00 TL
Goodreads: 4.12

ARKA KAPAK 

Vampirler, kurtadamlar, periler, gerçek aşk ve aklınızı başınızdan alacak daha birçok şey. Ölümcül oyuncaklar hafızanıza kazınacak!

On beş yaşındaki Clary Fray, New York'ta Pandemonium Kulüp'e doğru yola çıktığında bir cinayete tanıklık edeceği hiç aklına gelmezdi. 

Hele ki, bu cinayetin daha önce hiç görmediği acayip silahlara sahip tuhaf dövmeli üç genç tarafından işleneceğini hayatta düşünemezdi! Clary, polisi arayabileceğini biliyordu fakat ceset bir anda ortadan yok olunca ve canileri Clary'den başka kimse göremediği için durumu açıklamak pek kolay olmayacaktı!

Clary'nin onları görebilmesine çok şaşıran katiller kendilerini Gölge Avcıları olarak tanıtacaktı. Yani, dünyayı şeytanlardan arındırmaya ant içmiş gizli bir kabile! 

YORUMUM
 Okumayı deli gibi istediğim, ama bir türlü zaman bulup da okuyamadığım bir kitaptı. Aslında birkaç kez ister istemez, meraktan, kitabın ilk bölümünü okuyup okuyup durmuştum. Ama hiç devamını getirememiştim. Çünkü kitaptan beklentim büyüktü ve beklentimi karşılayamayabilirdi.


Sonunda kitabı okudum ve kitaba BA-YIL-DIM! Nasıl bir kitaptı böyle? Tamam, ilk sayfalarda sıkılır gibi oldum, kabul ediyorum. 

Ama ilk 100-150 sayfadan sonrası? 

Tek bir şey söyleyebilirim. Kesinlikle çok akıcı, kolay okunan, çok güzel bir kitaptı. Kısacası leziz bir kitaptı. Bu da yemek tarifi gibi oldu, neyse :D

Kesinlikle çok güzel bir kitaptı. Ama o son neydi öyle? Ben kesinlikle kitabın bu şekilde sonlanacağını aklımın ucundan bile geçiremezdim. Serinin ilk kitabı olduğu için spoiler vermeyeceğim ama deyimim yeterliyse öldüm diyebilirim.

Onun dışında harika bir kitaptı. Mutlaka herkesin okumasını tavsiye ettiğim bir kitap.

Puanım:   



9 yorum:

  1. Yaa bir ben miyim buna başlayıp başlayıp yarım bırakan :( Böyle yorumları görünce kendimden şüphe ediyorum gerçekten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek sen değilsin, emin ol :)

      Sil
    2. Aaa Dream! yarım mı kaldı :)) git tamamla sık kendini ne öyle :))
      Ellerine sağlık kitapavcısı ;) ismi çok dikkatimi çekmişti kitaplar arasında gezerken ;)

      Sil
  2. Sanırım iki sene kadar önce ben de okumuştum, devamını getirecek kadar sevmedim ancak türünün en iyi örneklerinden biriydi:) Son dediğin yer tam olarak neydi emin olmamakla beraber eğer tahmin ettiğim şeyse, beni de büyük şoka uğratmıştı:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahmin ettiğin şey Özlem. Ama Camlar Şehri'nde işler karışıyormuş sanırım. Fazla da spoi almamaya özen göstererek bunu öğrendim :/

      Sil
  3. Ya ben çok hoşlanamadım bu seriden :D 3. kitaptan sonrasını okumadım :D İlk üç kitap içinde bence en iyisi Camlar Şehri'ydi :D
    Ama dediğin gibi kitap gerçekten kolay okunabilen bir kitap :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumaya devam et, heyecanlı gidiyor :) Sevgilerle :))

      Sil
  4. Ben de severek okudum seriyi, spoiler almamaya özen göster yoksa serinin tadı kaçabilir :)

    YanıtlaSil
  5. Listeme alıyım o halde.Merak ettim bu paylaşımdan sonra,sevgiler.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.

© 2011 Bir Gencin Kitaplığı, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena